Coach/Bodyworker/Teacher/Author

De weg naar balans en evenwicht
In mijn aanvankelijk werk als verpleegkundige kwam ik onvermijdelijk in contact met het lijden en de dood. Vanuit mijn onmacht volgde een lange zoektocht naar de zin van het leven en naar complementaire manieren om het lijden te verzachten, lichamelijke klachten te verbeteren en inzichten te verwerven over ons mentaal en emotioneel functioneren in de wereld.
Onderstaande biografie geeft een deel van deze zoektocht weer.   

 

Opleidingen

 

1986 tot 1989 Hatha Yoga bij Ambika (betekent Moeder) te St. Lenaarts.
 
1989 Opleiding tot Gezondheidstherapeut te Antwerpen, met de geijkte therapieen als Natuurgeneeskunde, Kruidengeneeskunde, Bachbloesems (Guido Loozen), Aromatherapie, Relaxatie technieken, Shiatsu (Stanny Lansloot), Natuurfilosofie, Spirituele psychologie, Massagetherapie, Voedingsleer (Jan Dries) enzovoort.
 
1991 opleiding Regeneratietherapie bij Stanny Lansloot te Kalmthout.
 
1992 startte ik met het zeer intens volgen van het Universal Healing Tao systeem in het toenmalig Du Mai Center van Dirk Oellibrandt te Hamme.  

 

In juli 1998 Associate Healing Tao Instructor in Zwitserland en Tao leraar in het Du Mai Center te Hamme.
Ik volgde in de jaren nadien het hele Universal Healing Tao traject in Zwitserland en USA.
 
1999 opleiding Shin Tai van Saul Goodman door Dirk Oellibrandt (de voorloper van het 4DIM systeem van Dirk). Tijdens deze intense 3 jarige bodywork opleiding kreeg ik onder andere les van Danis Bois, de grondlegger van de Fasciatherapie.
Andere onderdelen waren onder andere Cranio-Sacraal therapie, Structurele Correcties en een flinke dosis energiewerk.

 

Zomer 1999 USA: Sheng Zhen Qigong door master Li Jun Feng (Filippijnen).
 
In 2000 Certified Universal Healing Tao Instructor in zowel Europa als Noord-Amerika en was ik actief binnen Du Mai Belgie als Healing Tao leraar en bodywork therapeut. Ik beeindigde mijn werk als ziekenhuisverpleegkundige en legde mij toe op lesgeven en het uitbouwen van mijn eigen therapeutische praktijk.
 
In maart 2009 werd ik gecertificeerd door Michael Winn in Inner Sexual Alchemy

 

Ik volgde op de weg ook:
 
Women Tao met seksuologe Maitreyi Piontek (Zwitserland)
 
Qi Gong Energy Transmission Healing met Jeff Nagel (USA)
 
Buqi Tuina (Chinese massage) met Shen Zhengyu (Belgie)
 
Lu Jong (Tibetaanse lichaamsoefeningen-yoga) (Belgie)
 
Tantra massage (Nederland)

 

Embryonic Breathing met Dr Yang, Jwing-Ming (USA)
 
In oktober 2002 volgde er een 3 weken studiereis naar China. Naast een 2 daagse opleiding Qi Gong door master Guo in het Xiynan ziekenhuis in Beijing, verbleef ik 3 dagen in de grotten van Huashan mountain (Flower Mtn) in stille retraite.

 

Mijn werk als lesgever en therapeut:
 
Ik werkte een drietal jaar in het Du Mai center te Hamme als Healing Tao Instructor en bodywork therapeut.
 
In 2003 opende ik mijn eigen therapeutisch Anaki Center in het centrum van Mechelen. Daaruit groeide in 2005 een unieke natuurwinkel met praktijk ’De Nieuwe Mens’.
 
In 2006 Glastonbury (UK) kwam de Canadees Chris in mijn leven. Na 4 jaar van heen en weer reizen tussen de 2 continenten zijn we in 2011 getrouwd en ben ik verhuisd naar Canada.
De winkel en praktijk in Belgie sloot daardoor zijn deuren.
 
Samen met Chris exploreerden we de techniek van Focusing. Deze zachte communicatie is erop gericht om te leren om zowel de persoonlijke als relationele problemen naar buiten te brengen op een rustige en helende manier, zonder te oordelen of geoordeeld te worden.
 
In Canada volgde ik prive les in Feldenkrais, aanvankelijk bij Judy Remedios (Oakville) en vanaf eind 2009 bij Judith Dack in Uptown Studio in Toronto. Feldenkrais leert je lichaam meer spontaan en natuurlijk te bewegen, oude patronen die al jaren in ons lichaam vast zitten worden uitgenodigd om los te laten zodat het lichaam weer zijn natuurlijke veerkracht en soepelheid hervindt.
 
2010: Samen met Chris volgden we de cursussen van ‘Imago’ in Toronto, Canada om kindertrauma’s te helen zodat man en vrouw helend en liefdevol in de partner relatie kunnen staan.
 
Juni 2010: Organizeerde ik een heerlijke Relax yoga & Meditatie Cruise in Turkije.
 
April 2012 zette ik een punt achter mijn Universal Healing Tao leraar-zijn. Met dankbaarheid voor wat is geweest en voor wat het mij heeft gebracht was de tijd aangebroken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. 
 
Een allereerste boek nam de vorm aan van een allergeenvriendelijk kookboek en werd in september 2013 gepubliceerd onder de titel: ‘Allergievriendelijk Koken zonder gluten, lactose, soja, noten en andere allergenen’. Uitgegeven bij Manteau.
 
In Canada spendeer ik veel van mijn tijd aan schrijven en andere artistieke uitingen.
 
Mijn 3 dochters, mijn familie en klanten zijn een bindende factor met Belgie en ik blijf heen en weer reizen tussen de 2 continenten.
        Wendy Rose

2020 Wendy Rose Scheers

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now